add_filter( 'send_password_change_email', '__return_false' );

Gravpynt – Guide

To gravlys på et fint gravsted på Almen Kirkegård i Aalborg.

Der er rigtig mange forskellige muligheder, når man skal vælge pynt til et gravsted. Vi har i denne guide forsøgt at lave et nemt overblik over de forskellige muligheder. Vi har i denne guide også kommet med vores bud på, hvordan du kan pynte gravstedet i henholdsvis foråret, sommeren, efteråret og vinteren. Vi har givet vores bedste tanker om, hvad der fungerer godt som gravpynt på de danske kirkegårde, og hvad som ikke gør. 

Gravpynt i foråret

Vi planterne de fineste forårs- og sommerblomster på gravstedet. Økologiske.
Gule forårsblomster til gravsted

Forårsblomster & lys

Der er ingen tvivl om, at det er en dejlig tid, når foråret rammer de danske kirkegårde. Dagen bliver længere, fuglene kvidrer og solen skinner ofte en del. Her hos Memmora har vi også vores klare favoritter, når det kommer til gravpynt og gravstedspynt i foråret. 

Et eksempel på det er forårsblomster. Her bruger vi som udgangspunkt stedmoderblomster eller hornvioler. Begge er meget alsidige, tåler let frost og klarer sig rigtig godt i foråret. Herudover er de bare rigtig smukke i farven og pryder gravstederne så smukt. 

Også påskeliljer er en stor favorit som gravstedspynt. De er fine, gule og majestætiske står frem på ethvert gravsted i foråret. Det er en klassiker, som vi hvert eneste år nyder at se, når vi arbejder på de danske kirkegårde. Beplantning af forårsblomster er inkluderet i vores mellem abonnement og store abonnement

Slutteligt elsker vi til foråret, når vi igen virkelig kan se, at der kommer liv og lys på kirkegårdene. Især i solnedgangene på kirkegårdene kommer skærene fra lysene virkelig frem. 

 

Gravpynt om sommeren

Der er utrolig mange forskellige muligheder, når det kommer til gravpynt i de varmere sommermåneder. Der er naturligvis en blomsterklassiker som isbegonia, der pryder gravstederne på kirkegårdene over hele landet. Det er en stærk og alsidig sommerblomst, der kan håndtere varme og perioder uden nedbør. 

Her hos Memmora er vi også glade for at se i alternative retninger, når det kommer til gravpynt og kirkegårdspynt om sommeren. Som noget nyt har vi på vores shop valgt at medtage en række produkter præget af biodiversitet. Vi har blandt andet et vildt blomsterbed, hvis formål, udover at sprede en hav af fantastiske farver, er at genskabe pollenniveau og gøre kirkegården til en attraktiv plads for bier. Det er vi stolte af at være med til. Vi planter også bærbuske som eksempelvis hindbærbusken. Det er ikke en meget traditionel beplantning på et gravsted, men noget vi i stigende grad ser, at mange finder hyggeligt og rart på gravstedet. Man kan følge med i, at hindbærrene titter frem. Man kan plukke dem, og den kan muligvis reflektere nogle kære minder om de, man har mistet. 


Vilde sommerblomster

En anden utrolig fin måde at pynte gravsteder om sommeren er med blomsterbuketter. Især synes vi, at de vilde, danske markblomster gør sig utrolig godt på kirkegården om sommeren. 

Memmora leverer faktisk blomsterbuketter til gravsteder, og leveringen er helt gratis til alle de gravsteder, som vi i forvejen i vedligeholder. Se vores udvalg af blomsterbuketter til kirkegården lige her

Udover at stille fine blomsterbuketter på gravstedet, er der naturligvis også en lang række andre sommerblomster, der arter sig fint. Rigtig glade er vi også for udvalgte træer og buske, såsom den japanske dværgløn, buksbom eller dværggran. Det vigtige er dog, at man sørger for at vælge et træ eller en busk, der matcher gravstedets symmetri – også på den lange bane. De fleste gravsteder har en fredningstid på 20 til 30 år, hvorfor nogle træer vil vokse helt ud af proportioner, såfremt man ikke vælger rigtigt. Vi er naturligvis altid klar på en snak og vejledning om dette. 

Gravpynt på kirkegården hele året

Stort gravstedslys

Gravstedslys og kirkegårdslanterner er eksempler på produkter, der begge er oplagte til helårsbrug på kirkegården. Lys er på kirkegården noget helt specielt, og det har den samme effekt, om det er en sen sommeraften eller en mørke vinterdag. Begge er nogle af vores kunders store favoritter, og vi forstår godt hvorfor. Vi har i vores shop samlet et stort udvalg af pynt til kirkegården, der har lang levetid og er slidstærkt fremstillet. Se mere her! 👇

Brug for mere inspiration?
Giv os et kald på +45 53 70 00 71