Vores ansvar

Memmora har sin daglige gang i naturen på byernes og landets kirkegårde. Derfor føler vi et stort ansvar for gøre vores del af arbejdet for at reducere vores fælles påvirkning af miljøet. Vi er bevidste om, hvordan vores arbejde påvirker miljøet. Vi arbejder med nogle udvalgte målsætningerne fra FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, herunder ansvarligt forbrug og produktion samt livet på land. Dette omhandler blandt andet, at vi støtter danske gårde og gartnerier, der arbejder efter højeste økologiske standarder for genanvendelse og produktion.

Nedenfor kan du læse om de tiltag og principper, vi hos Memmora arbejder efter.

Vi kender vores værdikæde

Vi står vores leverandører nær, og vi sikrer gensidigt, at ingen går på kompromis, hverken med kvaliteten eller med bæredygtigheden af vores aktiviteter. Vi bestræber udelukkende at benytte produkter dyrket på danske marker eller i danske drivhuse med kort transportafstand til de danske kirkegårde. Alle vores produkter er ligeledes nøje udvalgt på grund af deres hårdførhed for at sikre en lang levetid i det danske, alsidige klima.

Vi har observeret en stigende tendens til at tro, at gravsteder har brug for sphagnum, kunstgødgning og kemiske ukrudtsfjernere for at forblive flotte og fremstå velholdte. Den opfattelse er vi ikke helt enige i. Her hos Memmora opererer vi efter mantraet, vi kalder “muld er guld”. Vi kender starten og endestationen for vores produkter. Vi indsamler og komposterer nemlig alt vores organiske affald – førne – som stauder, visne blomster, blade fra træer og buske, mos mm. Mikroorganismer omdanner det organiske affald til næringsrig kompost, der bliver det, man kalder humus, når den kommer i forbindelse med jorden. Og humus har en afgørende betydning for jordbunden og planter. Der er her tale om en cirkulær tankegang, der ikke blot skaber næring og beskytter naturen; den mindsker også den tunge CO2-produktion og transport af kunstgødning, organiske restprodukter og lignende. Et sådant fokus gør ligeledes, at vi beskytter det danske grundvand.

Vi værdsætter traditionerne, men tilbyder alternativer

Hos Memmora har vi et bredt udvalg af planter og blomster for at give alle muligheden for at skabe præcis dét gravsted, de ønsker. Vi tilbyder både de kendte kirkegårds-klassikere som hyacinter, isbegonier og stedmoderblomster, men også alternative planter og planter der fremmer biodiversiteten i den danske natur. Vi vil bidrage til vende tabet af biodiversitet i form af blandt andet biodiversitetsfremmende og vilde blomsterbede, hvis formål blandt andet er at genskabe pollenniveau og være attraktive for bier. På den måde arbejder vi for at beskytte årbar natur og give dyrelivet biodiverse muligheder.

For os er bæredygtighed ikke en destination, men er en rejse. Vi gør vi vores ypperste for hver dag at have fokus på, at vores rejse bliver fortsat mere miljørigtig – til gavn for os alle.

Tilkøb til gravstedet

Vi leverer, planter og pynter.

Blomster

Vi har udvalgt sæsonens fineste blomster og planter i samarbejde med vores avlere. Vi bestræber at støtte danske og økologiske blomsterbindere til gavn for mennesker og miljøet. Kom med på vores rejse mod større bæredygtighed

Højtider

Vores højtidspynt er baseret på den rå natur. Vi arbejder for at støtte danske, økologiske landmænd. Afhængigt af sæson kan du finde både grandekorationer, julekranse, kurve, pyntegræskar og meget mere i vores shop.

Gravpynt

Gravpynt er med til at tilføre det personlige udtryk på gravstedet. Alle vores produkter er slidstærke for at sikre en lang levetid i det danske, alsidige klima. Du finder lys, lanterner og meget mere – vi opdatere hele tiden med nye muligheder.